Tale fra Den lange march

13. februar 2021- af Lucas Oliver Bigandt

Da jeg startede ud som nysgerrig borger på det ideologiske marked i Danmark, så faldt jeg meget tidligt over den Kurdiske frihedskamp. Det gik hurtigt op for mig, at de mest aktive og de grundigst organiserede kræfter på den danske venstrefløj ikke var hvide etniske danskere fra vikingemyterne. Nej, der tog jeg fejl. Det var kurdiske aktivister, der med hele sit væsen deltog i kampen for en international transformation af verden. Der bliver organiseret konferencer, oplæg fra diplomater, der bliver inviteret til forsamling, demonstrationer, aktioner, der bliver danset kædedans og holdt taler. Og lige så snart at tiden er inde, og alarmklokkerne ringer, så kommer udøver direkte solidaritet.

Den kurdiske frihedskamp er den mest konkrete socialistiske tradition, jeg har stødt på. Den favner alle, og hver en del af alle, kampen for kurdisk frihed bliver anset som værende en kamp for den almene frihed. Den socialistiske bevægelse i Danmark derimod klør sig selv i naglen, mens den kurdiske socialisme er åben og international orienteret. Der er kurdere i Belgien, Frankrig, Tyskland, USA og sikkert resten af verden, og de kæmper alle den samme kamp hver dag. I Danmark, der skændes man om rampelyset og hvem, der skal være på dagsordenen.

Men for kurderne, der er det handling, der virkelig betyder noget; og i vesten er det vores sociale prestige, der betyder noget, desværre. Det lærte jeg først rigtig, da en delegation ankom til Danmark fra Rojava, og en østtysk kvinde fortalte om, hvad de største problemer var i Vesten. Havde hun sagt, hvad hun sagde i dag, så ville hun være blevet miskrediteret som værende fra højrefløjen, men hun sagde direkte og ordret: ”det største problem i Vesten er politisk korrekthed.” Hun kiggede op og smilte, da hun godt vidste, at det var kontroversielt. Men hun mente, hvad hun sagde og ingen sagde hende imod. Hun havde langt mere at have det i end os andre.

For i den tradition, der er udsprunget af en demokratiske konføderalisme, som Abduallah Öcalan har været bannerfører for, dér deler alle dagsordenen og alle snakker sammen på tværs af organiserede grupper. Man møder her alle folk, hvor de er og med de erfaringer, de har gjort sig på lige fod. Man bliver her nødt til at forholde sig til verden, som den er, og ikke som man tror den er. Her i Danmark sidder vi fast i vores lukkede bobler, og en ældgammel dagsorden, men under den demokratiske konføderalisme, der får man ikke lov til at sidde i sin bobbel, fordi der er man en del af helhed. En helhed, der dannes ved dialog og forståelse med ønsket om social fred.

Den demokratiske konføderalisme er heller ikke kun for kurdere, men er en demokratisk ekspansionistisk bevægelse. En hegemonisk civilrets anarkisme. Det er virkelig positivt. Man må nemlig godt udvide gode og sunde principper, og lære nye mennesker om den, og vise at verden kan være anderledes og bedre for os alle, men ligesom I Rojava, så skal vi ud og snakke – ikke bare med os selv, og dem vi er enige med, men dem vi er uenige med. Vi skal fortælle dem, at vi har meget tilfælles, og vi nok skal lære hinanden at kende, og danne tillid til hinanden ved at handle sammen, og snakke sammen. Vi skal turde at komme ud af vores vaner, og snakke med folk, som vi måske endda kan være lidt bange for at snakke med, men vi vil hurtigst indse, at vi er ens – meget ens.

Grunden til, at jeg nævner dette er fordi, at det socialistiske projekt i Europa er gået i stå. Byerne er røde, men det har de altså været længe. Og selvfølgelig er der fremgang i byerne, men vi står endnu længere væk fra forstæderne end nogen sinde. Det kan man tydeligt se med Men In Black, og den højrepopulisme, som ikke bare går væk af sig selv, men som stadig trives ude i samfundet.

Hvis vi skal ende isolationen af Öcalan, så skal vi sætte hans idéer fri og udover de Københavnske bymure. Vi skal tro på, at de principper, vi prædiker er de rigtige og så skal vi stole på dem. Vi skal komme ud til dem, vi ikke allerede kender, og fortælle dem, at vi skal være på samme for at vinde. Vi skal fortælle dem, at hvis vi vinder, så vinder de også, og omvendt. Vi skal tro på det bedste i mennesket. Selvom vi kommer til at høre nogle ting, vi ikke er enige i, så skal vi stadig tag dialogen, fordi det er vores bedste våben i kampen for en fælles forståelse og et fælles projekt for fred og retfærdighed.

Alle vil fred og demokrati. Alle skal vide, at det er det Öcalan og vi vil. Hvis vi bliver ved med at misforstå hinanden, fordi vi ikke kan lytte, så bliver vi okkuperet af staten og de store firmaer vil sætte dagsorden. Vi skal bryde isolationen af vores tanker, og leverer dem til resten af menneskene med venlighed og forståelse. På den måde vil vi også bryde med den fascisme, der ulmer i ensomme (især) mænds hjerter i disse dage. Men vi må ikke lade hinandens hjerter sidde alene, og vi må ikke miste modet.

Den mest ensomme af dem alle må være Öcalan. Öcalan er symbolet på en retning af mod. Öcalan har ikke et ulmende hjerte af had, men et hjerte af kærlighed alle. De kan man mærke tydeligt blandt hans folk. En stor frihedkæmper. Den største i vores tid. En leder for sit frie folk, der bliver mishandlet, misforstået og tiet ihjel, men vi lader os ikke tie, før vi ser ham plante sine fødder i den frie luft sammen med os andre. Vi skal ikke lade ham mishandle ham uden, at vi herude på den anden side udvider demokratiske tanker. Vi skal ikke lade ham blive misforstået – vi vil i stedet lære at forstå hinanden bedre med et venligt sind. Og vi vil ikke lade ham blive tiet ihjel, fordi vi vil stå og råbe hans navn til den dag han kommer ud.

Længe leve Öcalan og den internationale revolution. Stop isolationen!

Offentliggjort af lucasbigandt

Jeg er en revolutionær demokrat, og mener, at tiden er inde til at oprør imod den bestående verdensorden nationalt og internationalt. Jeg mener borgerting kan erstatte politikerklassen og at involverende (semi-) direkte demokrati er det eneste, det eneste lys i skyggen af mørket klima, miljø og samfundsmæssigt kollaps.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: