Om Lucas Oliver Bigandt

L. Bigandt 2019 – IG @murphyography

Født. d. 16 januar 1996 på Hørsholm Hospital.

Opvokset i Holte, Rudersdal med to søskende og en enelig mor samt en fransk far bosiddende i Frankrig.

Selv på nuværende tidspunkt bosiddende i Holte efter 5 år i København.

Uddannelse:

  • Bachelor i Humaniora, Filosofi samt Kultur- og sprogmødestudier ved Roskilde Universitetscenter.
  • Masterclass i Deliberativt Demokrati med WeDoDemocracy.com

Født og opvokset i Holte, Rudersdal. Inspireret af demokratiske værdier og koncepter fra Europa og omverden…

Jeg har startet mit politiske virke ved at orientere mig i den demokratiske tradition, men fandt ikke meget ro i sjælen i den kapitalistiske modernitets ideologi.

Det første alternativ jeg stødte på, som ikke var præget af en autoritær kommunisme eller andre forkastelige ideologiske retninger, var den demokratiske konføderalisme udformet af Abdullah Öcalan.

På Roskilde Universitetscenter, hvor jeg har studerer Filosofi samt Kultur- og Sprogmødestudier, har jeg studeret tænkere i den europæiske republikanske, demokratiske og føderalistiske tradition udformet af Jean-Jacques Rousseau. Blandt denne tradition finder mange af de samme idéer, som Öcalan også formidler.

Den erkendelse de kommer til begge to er, at den befolkningen suverænitet ikke kan repræsenteres, og at den bedste måde at forvalte folkets stemme er ved at (semi/direkte) statsløst demokrati.

Mine aktivisme har i stor grad været orienteret mod klima- og biodiversitetskrisen, hvor jeg har arbejdet i mange forskellige arbejdsgrupper, Solidaritets-, Outreach-, Medie og aktionsgrupper i Extinction Rebellion Danmark, og har været til aktioner i bl.a. Berlin og Nordrheinen-Westphalia med Ende Gelande med henblik på at lukke de store åbne brun kulminer.

Kan være et billede af 4 personer og smilende personer

Jeg har bidraget taler til kurdiske arrangementer i solidaritet med deres nations bidrag til den demokratiske verdensorden, og til klima- og biodiversitets demonstrationer og aktioner.

Desuden har jeg arbejdet med mange forskellige grupper herunder Kurdisk Kvindeforening, Black Lives Matter Danmark, Syriske Forening i Danmark, Nordic Animism, Amager Fælleds Venner, TogetherWePush, Global Aktion, Noah, Diem25, Crossing Border, Almen Modstand, KaosTV, Baltic Pipe – Nej Tak, Arternes Ambassade, Internationalt Forum, Crisis Mirror, Fridays for Future, No Deportations, Close the Camps og Luk Ellebæk m.fl.

Kan være et billede af 2 personer, folk, der står og udendørs

Til denne ene aktion ved Miljøministeriet fik vi hele 10 artikler publiceret spredt udover den danske presse hhv. DR, Politiken osv.

%d bloggers like this: